Versenyek

Matzon Jenő a verseny után

  A rádióamatőrség nem csupán a könnyed szórakozást jelenti, hanem a kemény versenyeken történő résztvételt is. Évente sok verseny kerül megrendezésre többnyire a hétvégéken.

  A hétvégi versenyek közül nem ritka a több napos. Ez komoly felkészültséget kíván a versenyzőktől. A verseny előtt már napokkal összeállításra és leellenőrzésre kerül a rádó és az antenna.

  Van egész éven át tartó verseny is. Klubunk ilyenen is rendszeresen részt vesz. Ilyenkor néhány hetente, vagy havi egy rendszerességgel történik a versenyzés néhány órányi időtartammal. Klubunk a versenyzéshez ilyenkor előszeretettel választ valamilyen magaslati pontot kint a szabadban. Most, mikor e sorokat írom a János-hegy az aktuális helyszínünk (QTH-nk).

  Évente egyszer megrendezésre kerül a Jászságban is egy rádiós többtusa verseny. Klubunk ezen is sikerrel részt szokott venni a korábbi években. Szeretnénk ezt a jó szokást folytatni klubunk tevékenységei közt.

Éveken át részt vettünk a gyorstávírász versenyeken is. Terveink közt szerepel az utánpótlás gyűjtése és az ilyen versenyekre felkészítése.