A BÚÉK Aktivitás 2019 eredményhirdetése elhalasztásra kerül

Tisztelt Amatőrtársaim!

 

Noha 2020 februárra igértük a BÚÉK Aktivitás 2019 eredményhirdetését, a logokat sokkal hamarabb megkapva elvégezhettük azok kiértékelést, amit (a megfelelő, aláhúzott kék szövegrészre kattintva, letölthető módon) az alábbiakban, e hirdetmény második felében táblázatosan teszünk közzé.

De mielőtt ez sorra kerülne, néhány szó engedtessék meg a statisztikáról és annak tanulságairól!

Az Aktivitáson legalább 159 rádióamatőr állomás vett részt. Ezek szerepelnek is a logjainkban.

Ez a 159 állomás a két óra alatt, de főleg az első órában mintegy 462 darab sikeres összeköttetést létesített.

A minimálisan 6 pontot elérő állomások száma 56, ami az induló állomások kb. 35%-át teszi ki. A mellékelt táblázatban bővebb statisztika is látható.

Az is érdekes, hogy a 6 pont és fölötte teljesítők közül legnagyobb arányban a 9 pontot elérők vannak, 23-an! Ez annyit mutat, hogy akik jó helyen voltak és jó technikai lehetőségekkel, azok biztonsággal el is tudták érni a 9 pontot.

A maximálisan elérhető pontszám 11 volt. Ezt senki nem érte el. Főleg a miatt, hogy a HA0HO állomás szinte elérhetetlen volt még a Hármashatár-hegy számára is! Noha ez a budapesti állomás mindenki mást elért! Tehát a gyakorlatban a 10 pont lett volna elérhető akkor, ha valaki egy megfelelő magaslati pontról rádiózott volna...

A közösségi médiában többen panaszkodtak, hogy az északkeleti, keleti országrész cserben lett hagyva. Nos Békéscsaba jegyzőkönyvét tanulmányozva fordított helyzetet gyaníthatunk. Akik egyetlen egy logban sem szerepelnek, azok reklamációival sajnos nem áll módunkban foglalkozni (és nincs is értelme)!

Ugyanígy a gödöllői állomás is (annak ellenére, hogy egyesek számára elérhetetlen volt) sikeresen létesített 57 darab összeköttetést. Tehát vele szemben a kritikák nem teljesen voltak megalapozottak.

Az is kiderül az eredményből, hogy a nyolc állomás ebben a felállásban Magyarország jobb lefedettségéhez kevésnek bizonyult. Szükséges még az Alföldre is és Nyugat-Dunántúlra is legalább egy-két állomás szervezése.

Jövőre igyekszünk még jobban felkészülni az Aktivitásra. Ehhez építő javaslatokra van szükségünk és nem keserű és öncélú indulatokra.

Az aktivitást minden nehézség ellenére a korábbi évek BÚÉK Aktivitásaihoz képest sikeresebbnek mondhatjuk a következők miatt:

  • változatosabb volt
  • hamarabb lezajlott, nem vett el annyi időt az ünneplő családoktól
  • több állomást mozgatott meg (75 helyett 159-et!)
  • olyan állomások is elérhettek eredményt, akik korábban nem
  • 3 külföldi állomás is aktív volt (tavaly csak kettő)
  • több állomásnak sikerült teljesítenie a feltételt, mint az előző évben.

Az eredményeket tartalmazó táblázatot, letölthető módon több formában is közre adjuk. Az egyik egy kivonatolt PDF, a másik egy részletesebb, a rendezői állomások eredményeit is tartalmazó Microsoft Excel táblázat. Kattintsatok a kékkel jelölt, aláhúzott mondatrészekre!

Ha valaki valami hibát vél fölfedezni, azt kérjük, közvetlenül a MOM Rádióklub elérhetőségeinek egyikén jelezze és ne a Nyilvánosságtól várja az igazságszolgáltatást! Noha ott erre a hajlandóság mindig bőven rendelkezésre áll... HI

Annak ellenére, hogy igyekeztünk maximális körültekintéssel eljárni, mégis becsúszhatott hiba... Sok ember közös munkájáról lévén szó.

A Díjátadó ünnepség: Várhatóan 2020. március hónapban kerül megrendezésre Budapesten a MOM Kulturális központban. A pontos időpontot később (ugyanitt) közöljük.

Mindenki "nyertes", aki elérte a 6 pontot! És aki nyert, az kap egy üveg pezsgőt, ajándékot és oklevelet!
A főnyereményt a 9 pontot elértek között sorsoljuk ki!

Nyereményre az tarthat igényt, aki a díjátadón személyesen megjelenik, és részvételi szándékát az eredményhírdetést követően Február 29-ig jelzi a következő elérhetőségek egyikén

https://honlap.momrk.hu/BUEKregisztrácio (ez a legegyszerűbb)
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Utólag ajándékot átadni, postázni nem áll módunkban! Egy résztvevő csak egy hívójelet képviselhet!

A MOM Rk. oklevelét minden résztvevő letöltheti erről a helyről!
A Jászsági Rádiósok oklevelét minden résztvevő letöltheti erről a helyről.

Ez úton köszönöm az összes szervezői állomásnak a lelkiismeretes és készséges közreműködést. És főként köszönjük minden résztvevőnek a feledhetetlen két órát, valamint gratulálunk mindenki eredményéhez függetlenül annak mértékétől!

Budapest, 2020. január 2.

                                                     73!

                                                                     Az Aktivitás szervezői

 

U.i.: A változtatás jogát fenntartjuk.