Kitelepülés a Naplás-tónál

Sziasztok!

2017. május 27-én vasárnap megtartottuk a szokásos nyár eleji, naplás-tavi kitelepülésünket. Az idő remek volt.

Már reggel 8:00 előtt HA5BGP Gyuri lefoglalta a helyet. Nyolcra megérkezett Etelka is és röviddel utána HA5OAA Zoli is a főzéshez szükséges felszerelésekkel. Ez úton is köszönöm Nekik az áldozatos és minőségi munkájukat!

Szép lassan kezdtek érkezni az emberek. Előkerültek a sütemények és italok és a hölgyek nekiláttak a zöldségek pucolásának. Közben HA5BGP Gyuri, HA5GAL Béla, HA5SEA Flórián és Bortnyák Roland elkezdték a Béla által tervezett és hozott, hat sávos vertikális antennát telepíteni. Ez egy pecabotra szerelt, trap-ekkel ellátott vezeték.

A RIG egész nap a Klub FT-897 rádiója volt, Gyuri autó akkumulátoráról táplálva. A nap folyamán gyakran ültünk a rádiónál, sok QSO született. Sajnos csak 7MHz-en és 14MHz-en volt viszonylag elfogadható terjedés. Kézi adó-vevők Kundinál és HA5PR Rudinál voltak.

Délre elkészült a finom gulyás. Mindenki nekilátott a falatozásnak. Délután Zoli három barátja is megérkezett a feleségekkel. Aztán HA5OH Kundi barátja is HA5PR Rudolf és Neje is megjött. Később a csapat felállította a Klub FD4 antennáját. Nagyjából olyan volt a vétel, mint a másik antennánál. Aztán Béla és Neje sajnos haza indultak (a csoportképet követően), de a csapat többi tagja még maradt.

De aztán lassacskán elkezdtek haza szállingózni az emberek. A tábort utolsókként 17:01-kor hárman hagytuk el, Etelka, BGP Gyuri és én. Nagyon jól sikerült a nap, mindenki jól érezte magát, aki részt vett a kitelepülésen.

Az alábbi csoportképen a résztvevők egy része látható (név szerint) balról jobbra, fentről lefelé sorokban (már amennyire soroknak nevezhetők): Bortnyák Roland, HA5BIY Bozsena, HA5OH Kundi, HA5PR Rudi, HA5OAA Zoli, takarásban Zoli fekete szemüveges Tamás barátjának felesége, Zoli barátja Tamás, Zoli másik barátja György, Zoli harmadik barátja Vilmos, HA5GAL Béla és Kedvese, HG5-568 Etelka, HA5WF Józsi, HA5OKE Karcsi és Kedvese, Zoli György nevű barátjának Kedvese, HA5BGP Gyuri és HA5SEA Flórián A képen tizennyolcan vannak, összesen huszonketten voltunk.

2017 Naplas to