Duna Strand kitelepülés 2016

2015 augusztusában a MOM Rádióklub sikeresen megtartotta első kitelepülését az újpesti Duna Strandon (a volt Duna Cipőgyár strandja). A sikeren felbuzdulva az idén, 2016.08.27-én is megrendeztük a talán még sikeresebbnek mondható kitelepülésünket a strandon.

Az időjárás az idén is kegyes volt hozzánk és már kora reggel szép napos időnk volt, ami egész nap kitartott.

Reggel fél tízkor (helyi idő szerint) megérkeztek az első kitelepülők. Zoltán HA5OAA és András HA5ARX a két mesterszakács nekikezdett a főzés előkészítésének, a tűzrakásnak és az étel előkészítés instrukcióinak. A velük együtt érkezeő hölgyek: Ilonka és Erzsi HA5YFA besegítettek a krumpli, a paprika, a hagyma és a kolbász feldolgozásába. Carstea Miklós HA5CVZ és kedvese Dóri is ott voltak már így Dóri is szorgosan segített.

Ezzel egy időben László HA5OZX és György HA5BGP nekiláttak a QTH kialakításának. Elkezdték a tíz méteres antennaárboc felállítását és az asztalon a rádiók összerakását. Az árboc végére az Inverted-V teteje került felrögzítésre, a végei pedig kb. két méter magasan lettek rögzítve.

 Egy reggeli könnyed kis karambol után Etelka HA5-568 és Attila HA5JA (én), majd Flórián HA5SEA is megérkeztek.

A hőmérséklet egyre emelkedett, délre már elérte a harminc fokot. Lassan érkezgettek a többiek is.

Két vendégünk is volt a HA5KDR klubból. Száler István HA5IS és Soltész András HA5DSA. Mindketten jó kedélyű és szakmailag felkészült rádióamatőrök. István a tavalyi kitelepülésen vett minket észre a strandon és jött érdeklődni, hogy mit csinálunk. Akkor kezdődött a barátság, így Istvánt és klubtársait az idén már meghívtuk. Nagyon örültünk a látogatásuknak. István bemutatta az általa készített néhány hasznos rádiótechnikai mérőeszközt és a digitális rádióját. András pedig bemutatta az antenna felállítási módszerét, mivel gyakran SOTA-zik. Ez úton is köszönöm Nekik a látogatásukat.

A munkálatok közben néha kipróbáltuk a medence kellemes, üdítő, hűs vízét.

Később megérkeztek Etelka édesanyja és Etelka testvére Ferenc, valamint a barátjuk András is. Feri vezető tagja a Székely Katasztrófa Elhárítás egyesületnek és klubunk az Ő meghívásukra vett részt az idén tavasszal tartott kamara-erdei diákvetélkedő megszervezésében, ahol Zolival közösen képviseltük klubunkat.

Utánuk érkeztek az én barátaim Elek és a kedvese Magdi. Elek régóta a barátom aki a seregben távírász volt, és aztán sokat CB-zett, így a rádiózás sem áll tőle távol.

Dél felé érkezett meg Kundi HA5OH (viszonylag új tagunk), feleségével, gyermekeivel, apjával, nagybátyjával, valamint barátom és kollégám Zahalka Bence.

Időnként odaültünk a rádióhoz QSO-zni. A közelben lévő távvezeték ellenére elég jól teljesített az antenna. Déltől elkezdődött egy verseny, így a rádiózás már eléggé nehézkessé vált. A szombati kitelepüléseknek ez az egy hátránya megvan sajnos, hogy a versenyek általában hétvégenként vannak. A szabadidő is ekkor van a kitelepülésre. De ez nem tudta elrontani a jó hangulatot. Legközelebb majd vasárnapra szervezzük...

Kora délutánra elkészült a rizses lecsó, amit a csapat nagy megelégedéssel és jóízűen elfogyasztott. Ez úton köszönöm a szakácsainknak az áldozatos és remek munkát!

A strand vezetője Ferenc is eljött közénk és beszélgettünk. Ferit többen már régóta jól ismerjük és barátság fűzi hozzánk. Etus és testvére Feri, valamint Elek és András már legalább harminc-negyven éve ismerik. Sok beszédtéma adódott. A strand bocsájtotta a rendelkezésünkre a padokat és asztalokat (a naplás-tavi kitelepülésünkhöz is), valamint a területet, ahol a rendezvényünket megtarthattuk és az áramellátást. Ez úton köszönjük!

Időnként az éteren keresztül fogadtuk az amatőrtársaink üdvözleteit. A délután során sokat beszélgettünk, nevettünk és néha fürödtünk.

Öt óra körül elkezdtük az antenna lebontását és a cuccok elrámolását. Majd lassacskán kezdtek távozni a résztvevők. A strand hatkor zárt, de mi még fél hétkor is ott voltunk.

A visszajelzések alapján is elmondható, hogy ez a kitelepülés is jól sikerült. A MOM Rádióklub öregbítette jó hírét. Ezen a kitelepülésen huszonhatan voltunk.

A rendezvény során készült fotók a fényképalbumunkban láthatók.

73 & 88: Attila HA5JA