2016 BUÉK AKTIVITÁS KIÍRÁSA

A MOM Rádióklub és a Jászsági Rádiósok Egyesületének szervezésében 2015. december 29. napján BUÉK aktivitást rendezünk.

Az Aktivitás kezdete helyi idő szerint 17 óra 00 perc.
Az Aktivitás üzemmódja kizárólag FM

Frekvenciák:
145.250-145.575MHz, kivéve 145.500MHz

Egy hívójellel egy csatornán 20 perc tartózkodást tervezünk. Amennyiben a hívások nem
férnek bele a 20 perces intervallumba, úgy néhány perccel meghosszabbíthatjuk az adott
frekvencián történő forgalmazást. A frekvenciákon előre láthatólag 8 különböző hívójel lesz hallható.

Az összeköttetéseknek minimálisan tartalmazni kell: mindkét állomás hívójelét, adott és vett riportot és hogy elhangozzon a BUÉK jókívánság.

A csatornaváltások előtt bemondjuk, hogy melyik hívójelünk fog következni, azonban a
csatornákat mindenkinek önállóan kell megkeresnie. Az Aktivitás utolsó összeköttetése után bemondjuk, hogy ez volt az utolsó QSO. Az eddigiektől eltérően az eredményhirdetés az aktivitást követően nem fog azonnal megtörténni. A jegyzett összeköttetések LOG-jainak kiértékelését követően fogunk tájékoztatást adni az eredményről. A teljesítő állomások listáját 2016. január 31-ig fogjuk feltölteni a MOM Rádióklub honlapjára..

Díjazás:
-A személyesen résztvevő amatőrök közül érmet és pezsgőt kap mindaz, aki teljesítette az összes rendezői hívójelet. Akinek még nincsen, Jász Diplomát is kap. Akinek van diplomája, de személyesen részt vesz a díjátadón, annak egy emléklap kerül átadásra.

- A díjkiosztón kerül kisorsolásra a 2014.12.29-én megrendezett és a 2015.12.29-én
megrendezésre kerülő Aktivitás fődíja is. A fődíj sorsolására azok az amatőrök kerülnek be, akik személyesen megjelennek, és az összes rendező hívójellel érvényes összeköttetést létesítettek. Azok a szerencsések, akik az elmúlt években fődíjat nyertek, nem kerülnek fel a fődíj sorsolási listájára.

Díjkiosztás: 2016. március 26. (Jászsági Rádiósok Egyesülete székhelyén 5100 Jászberény, Rákóczi út 51/a). FONTOS! Aki ezen a díjátadón személyesen nem jelenik meg az a jutalmához nem juthat hozzá, mivel a díjakat utólag senki részére nem küldünk el!

73, DX!

A Szervezők
MOM Rádióklub, Jászsági Rádiósok Egyesülete